Brainstormen en Prototypen als de “art of innovation”

Het leven in DaVinci is niet altijd zo relaxed als het klinkt. Er komt namelijk meer bij kijken  dan een leuk idee, jas aan, en uitvoeren. Om opgeleid te worden tot innovatie professional moeten we onder andere het volgende doen:

  • Een stuk persoonlijke ontwikkeling, daar vallen deze blogs ook onder.
  • Een stuk expertise vergaren. Daarom was vorige week iedereen druk bezig om een essay te schrijven.
  • En een stuk vakliteratuur lezen en begrijpen. En daarom worden er workshops georganiseerd. Voor ons en door ons.

Wij moesten vorige week de moeite nemen om een workshop leiden. De eerste zes hoofdstukken van the art of innovation van de schrijver Tom Kelley – IDEO mochten eraan geloven. Maar tijdens het voorbereiden van de workshop gebeurde er iets waar het boek het ook over heeft. We begonnen er zin in te krijgen.

We waren in een ander hok gaan zitten en hadden een flip-over tot onze beschikking. Ik had de pen bemachtigd en al schrijvend vormden wij de workshop. Eerst bekeken we de opbouw van het boek, welke zaken werden besproken, wat we wouden meegeven aan onze klasgenoten en hoe we dat over gingen brengen.

We besloten om de groep te laten brainstormen over een onmogelijk oplosbaar probleem. Een probleem die ze zelf zouden bedenken de dagen ervoor. En de oplossing wilden we hen echt laten bouwen en testen. Op de IDEO manier van Prototypen. De theorie bestond uit film materiaal van IDEO, om met hun cultuur in aanraking te komen. En het enige wat wij zouden moeten doen was de mensen stimuleren en sturen.

De workshop was een succes. Om in top conditie te zijn zonder te sporten moet je dik maak spiegels in de lift hangen en van traplopen een wedstrijd maken. Om voor altijd jong te blijven moeten we ons overleveren aan een gezond leven management systeem die voor ons bepaald wat wanneer goed is.

De kracht van the Art of Innovation werd bewezen in de voorbereiding van de workshop en door de deelnemers van de workshop. Het was leuk, anders en het kostte ons niet veel werk. Dus nu dit werkt kunnen we de volgende stap zetten en onszelf aanleren om elke dag een uur te brainstormen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Duurzaamheid, Persoonlijke Ontwikkeling, weblog en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s